­


Gemeente Midden-Drenthe presenteerde de "Verzilverlening", de Rabobank de lening voor ouderen waarbij tot 60% van de waarde van de woning kan worden benut voor een royalere oude dag. In beide gevallen betreft het een aflossingsvrije lening om aanpassingen aan de eigen woning te plegen (levensloopbestendig) of de waarde van stenen te ruilen voor middelen om iets ruimer te kunnen leven.Woonservice, als verhuurder van woningen gaf uitleg over wie wel en niet in aanmerking komt voor een aangepaste huurwoning, en welke hulpmiddelen geplaatst kunnen worden. Een huis huren als je uit een koophuis komt kan bij Woonservice eigenlijk alleen op sociale indicatie.
Als toegift was er nog een presentatie over het ANWB-automaatje. Een vervoersservice voor en door eigen inwoners van de gemeente. De coordinatie ligt bij de gemeente. Daarvoor kunt u bellen met 0593-539356.

De aanwezigen gaven na afloop aan de tot nu toe nog vrij onbekende mogelijkheden bij hun toekomstplannen te betrekken.
Voor verdere informatie over de verzilverlening van de gemeente Midden-Drenthe kunnen geinteresseerden contact opnemen met Ellen Folkets (0593-539294). Voor het vrij maken van middelen uit de eigen woning kan men contact opnemen met de (lokale) Rabobank.

Het was de eerste bijeenkomst van Senioren van Nu in het nieuwe Ontmoetingscentrum van Welzijnwerk Midden-Drenthe. Een goede ervaring die smaakt naar meer.

 


­